De voordelen van een laadpaal op de bedrijfsparking

Elektrische mobiliteit in de zakelijke wereld: de voordelen van een laadpaal op de bedrijfsparking.

Elektrische voertuigen (EV's) kenden de afgelopen jaren een enorme boost in zowel hun populariteit als in technologische vooruitgang. Ook meer en meer bedrijven zien de voordelen van EV’s, niet alleen vanuit een milieuperspectief, maar ook op het gebied van kostenbesparing en reputatie. Zij zetten hier dan ook graag op in en begrijpen eveneens de meerwaarde van elektrische wagenparken.
De installatie van laadpalen op de eigen bedrijfsparking is bijgevolg een belangrijke stap voor bedrijven om de elektrische mobiliteit te omarmen.

In deze blog bespreken we graag de voordelen van een laadpaal op de bedrijfsparking en leggen we uit waarom dit een slimme zet is voor elk bedrijf dat de transitie naar elektrisch rijden overweegt.

  • Gemakkelijke toegang tot opladen:

Een laadpaal op de bedrijfsparking biedt werknemers en bezoekers de mogelijkheid om gemakkelijk en efficiënt hun elektrische voertuigen op te laden. Dit betekent dat ze hun voertuigen kunnen opladen terwijl ze aan het werk zijn, zonder dat ze tijd verliezen aan de zoektocht naar openbare laadstations. Doordat het opladen van de eigen wagen vergemakkelijkt wordt, wordt de drempel voor de aanschaf en het gebruik van een elektrisch voertuig verlaagd. De keuze voor elektrische mobiliteit wordt op die manier bovendien ook makkelijker en sneller geïmplementeerd op de werkvloer.


  • Aantrekkelijk voor werknemers:

Het aanbieden van laadinfrastructuur op de bedrijfsparking kan een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde zijn voor werknemers die overwegen over te stappen op een elektrisch voertuig. Werknemers zullen de mogelijkheid waarderen om hun voertuigen op te laden tijdens de werktijd, vermits dit tijd en geld bespaart. Bovendien draagt dit bij aan de positieve bedrijfscultuur en het imago van het bedrijf, dat zich op die manier profileert als een duurzame en milieuvriendelijke werkgever.

 

  • Kostenbesparing:

Hoewel de initiële investering voor het installeren van laadpalen op de bedrijfsparking aanzienlijk kan zijn, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn. Bedrijven kunnen profiteren van gunstige tarieven voor elektriciteit, vooral tijdens de daluren, waardoor het opladen van voertuigen kostenefficiënter wordt dan het gebruik van traditionele brandstoffen. Bovendien kunnen bedrijven in aanmerking komen voor belastingvoordelen en subsidies voor het installeren van laadinfrastructuur, waardoor de kosten verder worden verlaagd. 

 

  • Duurzaam imago:

Zoals reeds gezegd draagt het hebben van laadpalen op de bedrijfsparking bij aan het duurzame imago van een bedrijf. Steeds meer consumenten en klanten geven de voorkeur aan bedrijven die actief bijdragen aan een groenere toekomst. Het tonen van betrokkenheid bij elektrische mobiliteit en het verminderen van de CO2-uitstoot kan positieve publiciteit genereren en klantloyaliteit vergroten. Bovendien kan het installeren van laadinfrastructuur op de bedrijfsparking een concurrentievoordeel bieden ten opzichte van andere bedrijven die nog geen stappen hebben ondernomen in de richting van duurzame mobiliteit.

 

Conclusie:

Het installeren van een laadpaal op de bedrijfsparking brengt tal van voordelen met zich mee voor bedrijven die de overstap naar elektrische mobiliteit overwegen. Het biedt gemakkelijke toegang tot opladen, is aantrekkelijk voor werknemers, kan kostenbesparingen opleveren en draagt bij aan het duurzame imago van het bedrijf. Het is belangrijk voor bedrijven om te beseffen dat elektrische mobiliteit de toekomst is en dat investeren in laadinfrastructuur een strategische zet is om concurrerend te blijven. Door gebruik te maken van laadpalen op de bedrijfsparking kunnen bedrijven hun werknemers én klanten een groenere en duurzamere toekomst bieden.


_ _ _


Accu-R8 denkt graag mee na over jouw vergroenings-plannen, onder de vorm van het plaatsen van laadpalen op jouw bedrijfssite. En dit van A tot Z.
Je kan met andere woorden ook bij ons terecht voor de fiscale kant van deze plannen, het berekenen van het financiële kostenplaatje én de technische uitvoering en aanleg van de laadpalen en eventuele bijbehorende tuin/parking aanleg. Contacteer ons gerust.
De voordelen van een laadpaal op de bedrijfsparking
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x