Waarom investeren in een laadpaal?

Als trotse eigenaar van een volledig elektrische wagen (EV) wil je je wagen uiteraard zo optimaal, veilig en snel mogelijk opladen, want waarom koos je anders voor een EV?

 
Kan dat dan niet via het gewone stopcontact bij je thuis?
Nee. Althans niet snel. Aan een laadpaal laadt je wagen tot wel tien keer sneller op.
Zelfs wanneer je met een plug-inhybride rijdt, waarvan je volgens experts de kleine batterij op één nacht tijd volledig kan opladen aan een gewoon stopcontact, loont het toch de moeite om de installatie van een laadpaal te overwegen. Want waarom zou je zo lang willen wachten tot je wagen opgeladen is?

Niet alleen gaat het laden aan een laadpaal sneller, het biedt daarnaast ook een belangrijk veiligheidsvoordeel. De bedrading van stopcontacten in een doorsnee woning is immers niet altijd ontworpen om langdurig belast te worden met een hoog vermogen. Het risico bestaat dat het circuit daardoor overbelast raakt en dat de stroomvoorziening uitvalt.
Met een laadpaal vang je dit probleem volledig op. Deze wordt namelijk apart aangesloten op je zekeringskast, waardoor overbelasting wordt voorkomen en je in alle veiligheid kunt laden.

Maar dat is nog niet alles! 

"Slimme" laadpalen gaan nog een stap verder door het vermogen te reguleren op basis van het energieverbruik in je huis. Met het recent invoeren van het capaciteitstarief, dat rekening houdt met piekmomenten in je verbruik, is dit een absolute troef. Zo kun je optimaal gebruikmaken van je beschikbare stroomcapaciteit en mogelijke onnodige kosten vermijden.

Kortom, investeren in een laadpaal biedt tal van voordelen: van sneller laden en veiligheid tot slimme energiebeheersing. Dus waar wacht je nog op?
Tijd om de overstap te maken naar een efficiëntere en toekomstgerichte manier van opladen?!
Absoluut. En daar helpen we bij Accu-R8 graag bij. Dus vraag gerust naar mijn informatie en een vrijblijvende offerte op maat van jouw installatie-vraag.


Waarom  investeren in een laadpaal?
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x