8 tips om het rijbereik van je elektrische auto te vergroten

Wist je dat je meer kilometers kunt halen op één acculading door slim gebruik te maken van je elektrische auto?
Schrik voor beperkt rijbereik - ook wel 'range anxiety' genoemd - duw je makkelijk de kop in met deze acht handige tips:


  1. Win energie terug: Elke keer dat je je voet van het gaspedaal haalt, vertraagt de auto automatisch en wordt de vrijgekomen energie gebruikt om de accu bij te laden. Als je dit slim aanpakt, kun je verder rijden zonder te stoppen om op te laden én gaan je remmen ook langer mee.

  2. Anticipeer en accelereer: Probeer vloeiend te rijden door vooruit te kijken en goed te anticiperen op het verkeer. Minder remmen en optrekken betekent minder energieverbruik.

  3. Gebruik cruise control: Het inschakelen van de cruise control helpt je om een constante snelheid te behouden, wat niet alleen zorgt voor meer kilometers, maar ook voor een ontspannen rit zonder snelheidsboetes.

  4. Vermijd energievreters: Schakel verwarming en airconditioning uit als je ze niet nodig hebt, want deze vreten energie.

  5. Verwarm of koel aan de laadpaal: Wil je je auto toch verwarmen of koelen, gebruik dan netstroom in plaats van de accu, zodat je meer energie overhoudt om te rijden.

  6. Let op je bandenspanning: Regelmatig je bandenspanning controleren vermindert niet alleen de weerstand op de weg, maar verbetert ook je actieradius.

  7. Rij niet te snel: Hogere snelheden leiden tot meer energieverbruik, dus rijd niet te hard als je zuinig wilt rijden. Een lagere snelheid kan je reikwijdte vergroten.

  8. ken je auto: Leer je elektrische auto goed kennen en gebruik handige functies zoals e-manager en regeneratiestanden om optimaal te profiteren van elektrisch rijden.

    Volg deze tips en geniet van een grotere actieradius met je elektrische auto, terwijl je ook nog eens milieuvriendelijker rijdt!




Met de EV richting sneeuw en bergen

Het klinkt als een fantastisch avontuur! Het rijden met een elektrisch voertuig in bergachtig terrein en in de sneeuw kan een uitdagende en opwindende ervaring zijn.

Waarom investeren in een laadpaal?

Ontdek de voordelen van een laadpaal

Is ons elektriciteitsnet voorzien op al die elektrische wagens?

Of moeten we vrezen voor stroomuitval?

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x